Aanpak en Tarieven

Als mediator help ik jullie om samen weer in gesprek te komen en zelf oplossingen te zoeken. Dat kan alleen als jullie vertrouwen in mij hebben. Daarom bied ik altijd een gratis intake aan. Zodat we kennis kunnen maken en jullie kunnen besluiten of je het traject met mij aan wilt gaan. 

Het begin van dat traject is het opstellen van een mediation overeenkomst. Daarin spreken we af dat alles wat binnen de mediation gebeurt vertrouwelijk blijft. We leggen daarin ook vast dat iedereen vrijwillig meedoet met de mediation en dat we op elk moment kunnen besluiten met de mediation te stoppen. Die geheimhouding en vrijwilligheid zijn essentiƫle kenmerken van een mediation. Als MfN register mediator ben ik verplicht met een dergelijk mediation overeenkomst te werken. Ik hou me ook aan de beroepscode, waarbij een klachtenprocedure hoort.

In de overeenkomst maken we ook afspraken over de kosten. Mijn tarief is 165 euro per uur voor particulieren en 190 euro per uur voor zakelijke klanten. Daar kunnen nog reiskosten bijkomen, of bijvoorbeeld kosten voor het opstellen van een alimentatieberekening. Een mediationgesprek duurt doorgaans twee uur. Hoeveel gesprekken nodig zijn, hangt sterk af van de kwestie waar het over gaat. Vaak kunnen partijen na een paar bijeenkomsten tot overeenstemming komen, soms duurt dat veel langer. 

Een mediation traject wordt doorgaans afgesloten met een aantal afspraken die jullie maken. Bij een scheiding is dat een convenant en vaak een ouderschapsplan. Bij een zakelijke kwestie kan het een vaststellingsovereenkomst zijn, maar soms ook een informeel lijstje met besluiten en acties.